Skip to main content

Om mig

Min stora dröm med skidåkningen är att få stå högst upp på pallen på OS, att få vinna på VM och på världscupen. Men också framförallt att ha roligt! 

Hanna Aronsson Elfman

Jag heter Hanna Aronsson Elfman, och jag bor i solens stad - Karlstad. Där har jag växt upp med min familj, lillebror Filip, mamma Malin och pappa Mattias. Jag och min bror har haft möjligheten att hålla på med väldigt många olika idrotter när vi var barn, bland annat fotboll, segling och alpint. Jag har alltid tyckt att idrott generellt är väldigt kul, men jag fastnade mest för skidåkningen och för vintern.  

Jag började träna och tävla för Kils slalomklubb när jag var ungefär 7 år, och tyckte att det var så roligt med skidåkning, tävling och alla kompisar, det gjorde att jag fortsatte. Jag har spenderat många tisdagskvällar med träning i Frykstabacken (som är Kils hemmabacke) på vintern tillsammans med klubben. 

När jag var 15 år flyttade jag till Malung och började på skidgymnasium. Där spenderade jag 4 år och det är några av de roligare åren i mitt liv, att få göra det man tycker är roligt tillsammans med andra som tycker det är lika roligt! När jag började andra året på gymnasiet blev jag antagen till det svenska alpina landslaget träningsgrupp 2 som är ungefär motsvarigheten till ett europacuplag. Det innebar att jag fick åka iväg på fler internationella tävlingar och tävla mot de stora åkarna och det tyckte jag var väldigt häftigt.  

Nu har jag fått vara med och delta på alla stora mästerskap, ungdoms-OS, junior-VM, VM och OS. Det är fantastiskt roligt att jag har fått möjligheten att vara med på detta och jag är så tacksam för den erfarenhet jag har fått från det. Inte bara för kommande år som tävlingsåkare utan även för mig som person och för livet framöver. Jag tycker det är sjukt roligt med skidåkning i alla former, men kombinationen med att åka i bana och att tävla är något unikt och fantastiskt roligt! Den där känslan av en riktigt bra sväng, kylan i ansiktet, ljudet av skidorna i snön och ljudet av käpparna - den är svårslagen!  

Min stora dröm med skidåkningen är att få stå högst upp på pallen på OS, att få vinna på VM och på världscupen. Men också framförallt att ha roligt! Det är inte en rak och enkel väg för att nå dit, så för att ta sig hela vägen fram krävs det ett enormt hårt arbete. Det är inte bara en person involverad på resan, det är ett stort team med många personer involverade och dessa personer är jag evigt tacksam för! Om du också vill vara med i teamet på resan mot toppen så är du varmt välkommen att höra av dig! Hoppas vi ses i backarna!

I'm an alpine skier from Sweden trying to go fast and have fun on the mountains!

Meritlista

2023

JVM-Guld

Slalom
Juniorvärldsmästerskap i St. Anton, Österrike – Jag är så glad, jag väntade mig inte det men jag är så glad att jag kunde sätta ett bra åk. Banan var väldigt svängig så jag försökte göra mitt bästa, och långsam, det kändes nästan som att det gick i slowmotion, säger Aronsson Elfman till ORF
2023

JVM-Guld

Storslalom
Hanna Aronsson Elfman säkrade guld i damernas storslalom på lördagen och efter ett starkt andra åk i den avslutande slalomen kunde hon åka mot Kronplatz med två guldmedaljer i bagaget.
2021

JVM-Guld

Storslalom
Guld i Storslalom 2021 som gick i Bansko, Bulgarien. Juniorvärldsmästerskapen i alpin skidsport 2021 ägde rum den 3–10 mars 2021 i Bansko i Bulgarien. Det var första gången som Bulgarien arrangerade juniorvärldsmästerskapen.
Our Story

Målsättning

Min målsättning är.....